Hoppa till innehåll

HÄSTARNA IDAG OCH IGÅR!

Igår kväll så åkte jag och mamma till ridhus med Palle & Ida-Holly. Jag red Palle & mamma red Ida-Holly. Mamma kommer i allt bättre form och det gick riktigt bra för henne att rida Ida-Holly. Nu har mamma gjort så pass bra ridpass att de faktiskt ger lite mer än bara motion för hästarna. Jättekul! Palle & Ida-Hollys pass var hyffsat lika egentligen. Lite jobb i alla gångarter och så några skutt över små kryss. Mamma har ju nästan aldrig hoppat på riktigt, men det gick jättebra. Det gick bra för mig & Palle med. Palle har knappt hoppat något under året men nu är det snart dags att höja lite. Han blir varken svettig eller flåsar, men det märks att det är jobbigt för honom att vara framme & aktiv i galoppen.

Idag har jag sovit bort halva dagen eftersom att min kropp helt plötsligt tyckte att det var en kanonidé att vara klarvaken hela natten… Hästarna fick gå ut redan vid 05:00, jag lyckades sedan somna efter det. Hade egentligen inte tänkt att åka till ridhus idag eftersom att jag egentligen skulle ha jobbat, men efter att jag sovit så åkte jag, mamma, Palle & Lillan till ridhus. Just nu går hästarna ganska sparsamt så det kändes skönt att kunna rida Palle idag också. Han har gått två gånger denna vecka och Ida-Holly tre gånger. Imorgon väntar julbord och fest hela dagen lång, så då vilar dem. På söndag får jag se hur pigg jag är, men tanken är att Lillan kommer att prioriteras i första hand.

Hursomhelst. Idag var första gången Lillan & Palle åkte transport ihop. Vi åkte till ett för Lillan nytt ridhus och hon leddes och longerades av mamma medans jag red dressyr på Palle. Lillan var pigg som en mört men skötte sig jättebra. Hon rörde sig precis som hon skulle med, skönt efter dramatiken tidigare i veckan. Nyttigt för henne att få träna i ett ridhus med speglar där jag dessutom rider en annan häst samtidigt. Palle var också jätteduktig och fick återigen jobba med raka & böjda spår, övergångar mellan skritt & trav samt förvänd galopp. Däremellan lägger jag in några bakdelsvändningar i skritt och någon enstaka skänkelvikning i vardera gångart & varv. Kändes bra!

Nu när det är vinter så blir det svårare att hålla igång och hästarna kanske bara går 2-3 gånger i veckan i perioder, men hästarna har varit fina och alla ridpass har varit nyttiga och då känns det bra ändå.

Dressyr för Palle och longering för Lillan.
”Var är min godis?”
Hemma igen och återförenade alla tre. När vi lämnar en häst hemma så får den stå i stallet. Alla tre hästar är trygga med att lämnas själva i stallet. Väldigt skönt.
😍
Publicerat iAllmäntHållidejHeart PaalKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *