Hoppa till innehåll

INRIDNING

Jag köpte Lillan som en relativt ohanterad häst. Jag visste inte om jag skulle försöka att rida in henne själv eller lämna bort henne till någon annan, det vet jag fortfarande inte.  

Oavsett vad så bestämde jag mig för att börja. Jobbat med henne 1-3 dagar i veckan. Vissa ”arbetspass” har bara inneburit ryktning och att träna på att ta upp hovarna.  

Hon har varit väldigt enkel att jobba med såhär långt, hon kan nu bära sadel i alla gångarter. Hon kan också vara själv inne i stallet. Hon går på transporten direkt. Hon har lärt sig longering där jag även presenterat bommar & små hinder, det har hon gjort väldigt okomplicerat. Behöver jag säga att jag är helt galet nöjd med henne?!❤️ 

Började att hänga på henne för ca 3 veckor sedan. På dessa 3 veckor har jag hängt på henne 5 gånger varav den 5:te gången (i lördags) firades med en full uppsittning, detta trots att det gått en vecka sedan jag senast hängde på henne.  

Nu ska vi befästa uppsittningen ännu mer. Jag kommer fortsätta i samma långsamma takt och förhoppningsvis löper jag hela linan ut. Jag är inte jättebekväm med att rida in hästar, jag har bara ridit in två stycken tidigare (vilket visserligen gått kanon). Men som ni förstår känner jag mig ändå ganska oerfaren på den punkten. Jag har ju t.ex. hoppat in betydligt fler än hästar än vad jag ridit in.  

Jag har inte vänjt in henne på bett än. Hon har vargtänder och vi har inte lyckats få till en tid för att dra ut dem än. Tänker att det är bäst att fixa det innan hon ska ha bett i munnen. Hoppas på att vi kan få till det inom en hyffsat snar framtid, det är ju inte bråttom, men det är skönt om vi kan få det gjort. Annars får jag väl rida bettlöst om jag känner mig manad, haha. 

Publicerat iAllmäntPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *