Hoppa till innehåll

ONSDAGENS RIDPASS; Ida-Holly & Palle!

En onsdagskväll i ridhus med mamma. Hon fick rida Palle och jag red Ida-Holly. Ida-Holly fick jobba över en upphöjd bom i galopp på mjukt böjt spår samt bommar i trav. Vi galopperade mest. Fokus på att hålla henne mellan skänkel & hand i en bärig galopp som griper sig för framåt. Vi hade behövt göra mycket mer av detta, men jag är ändå riktigt nöjd med hur det gick idag. 

Jag försöker (i regel) alltid att hålla ute steget när jag rider över små bommar & hinder, beror lite på hästen såklart. Jag har inga hästar med monster-galopp, så det blir samma fokus både på Palle & Ida-Holly. Tanken är bli bekväm med att ANVÄNDA galoppen som har mekanik & kraft, det är ju det som gynnar mig på tävling. Jag rider ihop och sätter henne lite extra flera gånger, men min grundtanke är att bli bra på att använda galoppen framåt. Dock är jag noga med att inte rida iväg Ida-Holly mer än vad hon kan bära upp, balansen är viktigast. Dessutom ger det ju ingen gymnastisk effekt att springa runt lång som ett tåg. Jag vill ha henne härligt framåt, bärig, över ryggen och framme på både tyglarna före, över & efter bommen. Hon var superduktig! 

Palle & mamma red runt lite i alla gångarter och de var duktiga båda två. Bland det bättre Palle har gått med mamma, börjar faktiskt att likna något. Speciellt i vänster varv. Mamma har lite svårt att få grepp om Palle i höger varv, men det gick ändå ganska bra idag. De hittar det bitvis. De tog ett par repetitioner över bommarna i trav. Det märks att de inte travat så mycket över bommar ihop, det blir lite fumligt. 

Summa summarum två duktiga hästar. Imorgon väntar dressyrträning för mig & Ida-Holly! 

Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *