Hoppa till innehåll

ALLA TRE✅

En lördag utan planer och fint väder, perfekt för att rida alla tre hästar😀

Lillan var först ut. Igår travhoppade vi, idag stod det jogging på schemat. I början kändes hon lite kort i rocken. Hittade inte riktigt de där avspända och lediga stegen. Hittade inte heller riktigt den där långa halsen, fina överlinjen eller balansen i passets inledande del. I galoppen var hon betydligt bättre. Där kändes det riktigt bra. När jag gick ner i trav efter att ha galopperat i båda varven så hade proppen lossnat, då kunde hon bjuda på en betydligt bättre trav. Hon hittade ett bättre arbete genom kroppen och vi kunde avsluta med en riktigt trevlig trav.

Lillan & jag idag.
Lillans betsling. Hon trivs bäst på tvådelat bett. Varierar mellan vanligt tvådelat samt tvådelat som låser sig till ett rakt vid en viss vinkel. Varierar också mellan lösa & fasta ringar. Ibland rider jag med någon typ av bettlyftare. Spänner den aldrig så pass hårt att bettet lyfts vilket man kan tro med tanke på namnet, bettavlastare hade varit ett bättre ord. Syftet med det är att fördela trycket även över nosryggen för att göra bettet lite mildare i munnen. Hon trivs väldigt bra på det!

Mamma & Palle var nästa ekipage ut. De fick göra samma sak som Lillan fick göra igår, nämligen travhoppa. Såg jättebra ut. Palle jobbade väldigt bra med hinderna. Aktiv och engagerad. Det är inte helt lätt att travhoppa, landa i galopp, avbrott till trav igen och direkt hitta avspändhet och rytm för att sedan styra på nästa travhopp. De gjorde det kanonbra!

Mamma & Palle mot ett av dagens hinder.

Ida var tredje hästen ut. Hon fick också travhoppa. Kändes faktiskt väldigt bra, vi har inte travhoppat särskilt mycket genom åren. Hittade också en fin form och rytm i både trav & galopp som jag är väldigt nöjd med. Prio 1 nu är att vi ska bara jobba fram lite mer smidighet och styrka i sprången. Lite fler språng i kroppen så kommer det snart. Sedan är vi redo för tävlingsbanan igen!

Fina Ida.
Publicerat iAllmäntHållidejHeart PaalKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *