Hoppa till innehåll

VÅR DAG

Oj vilken dag. Denna lördag har gått i släktingarnas tecken. Först mötte vi upp John och hans fru Kelly, första gången vi träffar dem. Otroligt trevliga och roliga! Så tacksam för allas ansträngningar. Vi är lyckligt lottade. Det var iallafall John som vi var släkt med. De visade oss runt på massor utav ställen. Dagen avslutades sedan med en stor middag ihop med massor utav andra släktingar som vi inte träffat tidigare. Tänker att jag slänger upp lite bilder från dagen och försöker att få till lite bildtexter. Let’s go!

Vi började dagen med frukost! Bästa frukosten hittills.
Rundtur i en kyrka i Jamestown. Den var under renovering, men vi fick ändå kolla runt. Den var sjukt stor, flera våningar och massor av lokaler. Kyrkan byggdes av svenskar och hade väldigt mycket påbrå från Sverige.
En urgammal svensk bibel.
I kyrkan fick vi lära oss att vi svenskar var väldigt duktiga på att bygga hus och göra möbler och det fanns flera tillverkare av möbler. Denna soffa har t.ex. en svensk gjort. Fram till 1920 så talade de faktiskt svenska i denna kyrka. Mannen som visade oss runt i kyrkan spelade lite orgel för oss, det var sjukt mäktigt. Aldrig hört någon spela så fint på en orgel. Det var denna kyrka som våra släktingar gick till för länge sedan. Vissa delar av orgeln var sedan 1905, lite sjukt att vi lyssnat på samma instrument.
John och hans fru visade oss till en otrolig restaurang i Westfield.
Sedan blev det vinprovning. De gjorde egna viner på egna druvor. Jag visste inte att druvor var så stort här i delstaten New York. Efter det kollade vi på sjön Erie som är en av ”the five great lakes” samt köpte glass på ytterligare ett ställe. Minns inte vart just nu😅
Huldas grav. En av de släktingar som utvandrade.
Hela kyrkogården (som var enorm) var full av svenska namn och flera släktingar till oss.
”Girl in the glass”. En välkänd grav. När hon dog så blev hennes föräldrar så bestörta att de gjorde en staty av henne. I exakt samma storlek som hon var. Det finns mer till den historien, men det var den korta versionen.
Middag på kvällen med alla släktingar. Sjukt god mat igen. Amerikanerna vet hur man gör en riktigt god sallad!
Fin kväll efter tyvärr väldigt regnig dag😍
Publicerat iResor

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *