Hoppa till innehåll

NY KOMPIS

Tidigare idag fick vi besök av Saabina eftersom att vi bokat in en lekdejt för dem båda. Det händer att mina föräldrar är hundvakter till Saabina, ifall det blir fler gånger framöver är det dessutom bra om de träffats eftersom att vi hjälps åt mycket med hundarna.

Idun har varit duktig på att möta nya hundar hittills. Hon kryper fram, visar att hon är ofarlig och bjuder snabbt in till lek. Hon har varit väldigt framåt. Men idag blev hon nog lite överrumplad när hon mötte Saabina då hon blev ganska överraskad när hon plötsligt dök upp på tomten. Trots att det är den minsta hund hon mött hittills så reagerade hon först med rädsla. Svansen mellan benen och började rusa åt motsatt håll. Men hon förstod snabbt att Saabina var ofarlig.

Leken började snabbt. Och sedan var de igång ett bra tag. Idun är en bra lekkamrat, det som är svårast för henne är när hon möter hundar som inte vill leka. Det har hon svårt att acceptera. Blir hon tillsagd så backar hon av, men hon retas gärna och försöker att få en reaktion. Ofta klarar hundarna kommunikationen bra själva om de får rätt förutsättningar, men ibland får man själv hjälpa till. Det som Idun behöver hjälp med ibland är just att varva ner. Typiskt valpar att kunna bli övertrötta.

Efter ca 40 minuter började Saabina att tröttna på Idun. Och Idun var nog trött hon med, men hon kunde inte känna det just då. Då avrundande vi leken. Lite senare på kvällen möttes de igen för en promenad alla tre. Idun, Saabina och Cassie. De hade lekt av sig ordentligt tidigare så de kunde lugnt traska på lösa och njuta av en gemensam promenad.

Publicerat iIdun

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *