Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; dagens tävling! *FILM*

Idag åkte jag, Ida & Zacke till Vaggeryd för att starta en 120cm. Valde att starta i avdelning B idag då vi inte riktigt är tillbaka i full form efter den lite lugnare period som hon hade ganska nyligen.

Hon kändes fin men aningens matt på framridningen. Red fram som jag brukar men sparade 2-3 språng inne på framhoppningen. Inne på banan blev hon lite piggare och jag är väldigt nöjd med rundan som vi genomförde. Tänkte att vi kör film och analys denna gång, kommer lite längre ner. Felfritt blev iallafall resultatet!

Här kommer dagens runda:

Banan gick över 11 hinder, 13 språng. Tycker att vi får en fin start på första hindret. Direkt efter landningen hade jag kunnat rida på i en lite större galopp, jag rider nämligen 9 språng ner till det nästkommande räcket. Helt klart ett galoppsprång för mycket. Vi kommer intill hindret, men Ida är uppmärksam och löser det fint.

Sedan följer en ganska lång transportsträcka upp till hinder nummer 3, en kombination. Tycker att vi gör den bra. Hon hoppar väldigt fint över oxern ut, syns tyvärr inte i den vinkeln som filmen är i.

Sedan är det en högersväng till hinder nummer 4 som sedan följs av hinder nummer 5. Det är sex galoppsprång på denna linje. Jag tycker att vi gör den väldigt fint.

Sedan är det vänstersväng till hinder nummer 6. Där ligger vi aningens stort och vi faller dessutom lite till höger i språnget. Eftersom att oxern också ligger i lite uppförsbacke och vi faller lite så hade det varit lätt hänt att ta bakbommen där. Men det gör vi inte. Hade jag sett det läget lite tidigare kunde jag ha stöttat upp med mer ben samtidigt som jag balanserar upp på vänster tygel. Att hon vill lite till höger är nämligen inget nytt. Tycker att vi återfår balansen ganska bra till nummer 7, en kombination. Vi kommer aningens nära på insprånget så jag smackar på för att hon ska veta att hon måste jobba på lite extra framåt. Hon har koll på läget och löser det jättebra. Kanske att vi fortfarande är lite ur rytm, hon krånglar nämligen lite med galoppen på vägen mot nästa hinder. Nummer 8. Men absolut inga större konstigheter. Hon hoppar fint över det. Sedan kommer ytterligare en högersväng mot nummer 9. Jättefin igen.

Sedan har vi bara två hinder kvar. Nästa språng är hinder nummer 10. Räcke med vattenmatta. I de bästa av världar ska svängen till det hindret göras lite snyggare. Vi fortsätter sedan till hinder nummer 11, en oxer som avslutar banan. Åter igen ett härligt språng.

Jag är så nöjd. Bästa Ida. Har sagt det innan, men jag säger det igen. Vilken känsla hon ger mig på banan. Det känns så lätt!! Underbara häst.

Publicerat iHållidejTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *