Hoppa till innehåll

DAGENS DRESSYRTRÄNING; Ida & Lillan

Idag lastade vi Ida och Lillan för att åka på dressyrträning för Ulla. Nu var det ett tag sedan vi tränade för Ulla så det var verkligen välbehövligt.

Ida fick inleda träningen. Hon har ju haft en lugnare period och då blir hon genast lite skevare. Hon vill gärna sätta ut sitt högra bakben som ett litet stödben. Eftersom att hon ”fuskar” lite i det läget så kan det ändå kännas ganska bra att rida runt där. När jag vill få in det bakbenet under kroppen så tar det emot lite vilket ger en sämre känsla. Men som min tränare sa, det är en positiv ”dålig känsla”. Det känns lite sämre, men det kommer att hjälpa henne att komma loss mer och är ett nyttigt arbete som kommer att hjälpa henne framåt. Jag fick rida många förhållningar eftersom att hon ville gå isär och iväg litegrann. Känner verkligen att vi hittade rätt i dagens arbete, det ska bli spännande att rida henne imorgon.

Efter Ida var det dags för Lillan. Redan när jag travade fram så kändes hon ovanligt fin. Taktmässig, balanserad och stadig. Vi fokuserade på övergångar eftersom att vi vill lära henne att kliva ihop lite till. Vi började med att göra övergångar mellan skritt & trav innanför spåret. Hon lyssnade så fint. Jag kunde successivt minska traven för sedan bryta av till skritt nästan enbart för sitsen. Vi skrittade några steg för att sedan komma igång i trav igen. Sedan var det dags att göra övergångar mellan trav & galopp. Hon går isär lite när jag fattar galopp, typiska galoppfattningar för en unghäst. Så tanken var att jobba på att få henne att kliva ihop mer i galoppfattningen. För att uppnå det så fick jag fatta galopp vid ett visst skede på en volt. När jag fick galopp så lämnade jag volten för att sedan rida in på volten igen och successivt minska galoppen för sitsen samtidigt som jag svänger för att hjälpa henne bromsa och sedan göra övergången. Det gick väldigt bra och jag är så nöjd med Lillan.

Två lyckade träningar!

Publicerat iHållidejKällhults SpotlessTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *