Hoppa till innehåll

REFLEKTIONER

En helg i hästarnas tecken är över. Jag har bland annat sett finalen bland både 4, 5 & 6-åringar. Jag har även sett 3-åriga hästar löshoppas. Fantastiskt kul att kolla på alla duktiga hästar & team. Här kommer några reflektioner:

🐴Snacka om att små hästar fått en förändrad status sedan alla framgångsrika hästar av mindre storlek tagit plats. Förr ansågs de mindre hästarna mer begränsade, nu är det annat ljud i klockan. ”Det är ju VM-storlek på denna” som de uttryckte det om en mindre häst i dennes bedömning. När jag letade efter Palle så var han billigare pga just sin storlek, nu är det slut med rabatterna.

🐴Löshoppningen förvånade mig genom flera sämre prestationer just i teamet, tro det eller ej, men jag hade nog kunnat göra det bättre själv. Vissa team tyckte jag stöttade sina hästar dåligt under löshoppningen. Det går inte alltid som man tänkt sig, men det syntes tydligt att det fanns brister i upplägget.

🐴Något som också förvånar mig är hur vissa vågar rida en bana på en unghäst som inte ens är ridbar? Jag fick hålla mig i stolen och kunde enkelt konstatera att jag hade utgått för länge sedan.

🐴Henriks testridning får tummen upp. Han bemötte de olika hästarna på ett väldigt fint sätt enligt mig.

🐴6-åringarnas omhoppning i finalen var väldigt spännande, men jag kan inte låta bli att tycka att det blir ganska vårdslös ridning på flera utav ryttarna. Inte första gången det blir så. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, det enda jag vet är att jag inte hade utsatt mina hästar för vissa utav de rundor som gjordes. Samtidigt så är det en tävling och hästarna är unga, det blir inte alltid som man har tänkt sig.

🐴Det är väldigt intressant att se hur ryttarna behandlar sitt varumärke. På en tävling som SWB Equestrian Weeks så rör man sig bland många mer eller mindre kända ryttare eftersom att det har blivit en tävling där det befinner sig mycket proffs. Det är intressant att se hur de är på tävlingsplatsen. Som ryttare får man tänka på att man faktiskt är sitt varumärke. Nu låter det som att jag såg något tveksamt, det gjorde jag inte. Men vissa utmärker sig helt enkelt mer positivt än andra!

🐴Nu har jag varit lite negativ, men det fanns massor utav fin ridning och/eller sekvenser att inspireras utav!

Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *