Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; dagens ridpass! *FILM*

Igår och idag så har jag ridit Ida. Hon har vilat helt tidigare i veckan. Superfin båda idag och igår. Så rolig och härlig att rida! Jag är så glad över hur hon svarat på träningen de senaste veckorna. Jag är så nöjd.

Igår gick hon ett lättare ridpass på 30 minuter. Det var varmt, men hon kämpade på jättefint.

Idag var det betydligt svalare och vi kunde rida på lite mer. Ridpasset landade på 38 minuter. Utgångsläget kändes väldigt bra, så vi passade faktiskt på att rida lite byten. Jag brukar bara rida 1-3 stycken åt varje håll, med idag gjorde vi 5 byten till höger. 4 av dem var rena. Jippie. Känns lite som att koden är knäckt. Till vänster är det svårare, många bra försök, men bara ett rent byte (även om det var lite tight i bak). Idag kunde jag kosta på mig att försöka flera gånger, tidigare har hon blivit så stressad, men idag kunde vi prova oss fram utan att det blev för jobbigt för henne.

Galoppombytena blev dagens fokus med andra ord. Roligt med ett tillfälle där jag fick känna mig för lite. Nu riktar vi fokus på att förbättra hennes rakriktning och arbete genom kroppen så kanske bytet till vänster kommer sen. Men det gör inget om det inte kommer, hon är ju en hopphäst trots allt.

Jag har ridit byten med henne för Ulla en gång. Och det var första gången, i vintras någon gång. Jag har jobbat lite med det då & då på egen hand efter det. Jag & Ulla ägnade ganska mycket tid på Palles galoppombyten, så det känns inte alls som att jag famlar i det blinda trots att jag inte alls har mycket erfarenhet av byten. Med Palle var det svårt, så jag lärde mig många knep som jag har nytta av nu!

Publicerat iHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *