Hoppa till innehåll

SLUTVISPAT

Jag har nu gått in en period av att strukturera upp min träning lite mer. Jag tränar främst för att vara hälsosam och för att hålla, men i perioder är det roligt att specificera träningen lite mer istället för att bara vispa runt på gymmet.

Så nu har jag styrt upp några pass som jag ska rulla runt lite på. Jag ska köra samma övningar och i samma ordning. Så likt som möjligt varje gång. Det är också dags att logga träningen lite mer noggrant igen. Det är lättast att mäta framsteg om man gör på ett liknande sätt om & om igen.

Mitt benpass består utav 3 övningar. Tänker att det ska till en fjärde övning också, men eftersom att jag inte kört ben regelbundet på otroligt länge så räcker det med 3 övningar just nu.

Mitt benpass ser ut såhär:

Övning 1: Benpress med stor flexion i höften. Man får mer flexion i höften genom att ha fötterna långt upp på plattan. Detta gör jag för att få fokus på gluteus. Hade jag haft fötterna längre ner hade det blivit mer fokus på framsida lår. Eftersom att jag inte kört benpress regelbundet på väldigt lång tid (knappast aldrig) så ökar jag i vikterna väldigt snabbt nu. Ökat med 40kg på 6 träningspass. Nu är jag uppe på 131,5 kg.

    Benpress.

    Övning 2: Benspark. Här är det fokus på framsida lår. Just nu jobbar jag med 58,5 kg. Snart dags för ökning. I just denna övning är det många som svingar upp vikten, de orkar inte ens stanna/markera i toppläget. Hellre ett hack längre ned och kontrollera vikten. Så att du verkligen använder dina lår och inte svingar upp vikten för att sedan släppa ner vikten alltför fort. Tung träning i alla ära, men i just denna övning upplever jag att många gör sig själva en otjänst genom att fuska med utförandet.

    Benspark.

    Övning 3. Rumänska Marklyft. Även känt som RDL. Denna övning tar främst baksida lår och gluteus, men ländryggen får jobba en hel del också. Jag kör på 70kg i denna övningen just nu.

    RDL.
    Publicerat iMin Träning

    Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *