Hoppa till innehåll

AXELSKADA?

Jag har dragit på mig vad jag tror är en axelskada. Jag har inte gjort några tester för att ringa in exakt vad det är. Det spelar faktiskt inte särskilt stor roll enligt mig. Åtminstone inte i detta skedet. Vägen framåt och principen/tänket efter en skada är ofta detsamma.

Det skulle till exempel kunna vara slemsäcksinflammation, impingement, tendions, supraspinatustendinit, infraspinatustendinit, AC-leden eller något annat. Det finns många saker som kan drabba axeln. Jag har dock mina misstankar om vad det skulle kunna vara eftersom att jag lagt märke till vilka funktioner som irriterar axeln mer än andra.

Så vad gör jag nu då? Jo, jag undviker tunga lyft i axelnivå och andra rörelser som provocerar axeln onödigt mycket. Jag försöker också att inte ligga på den skadade axeln. Små rörelser och enkel cirkulationsträning är dock bara bra. Så är det oavsett skada i regel. I takt med att det förhoppningsvis blir bättre så får jag successivt utöka min belastning av axeln och träna upp vävnadens tolerans igen. Det gör ingenting att det gör lite ont när jag utmanar axeln, men jag ska hålla mig inom ramen för vad kroppen anser vara okej för att inte förvärra skadan.

Lite tradigt såklart, men jag försöker att tänka positivt. Påminner mig själv om att kroppen VILL läka. Förhoppningsvis är jag snart back on track igen!

Publicerat iMin Träning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *