Hoppa till innehåll

NY UTRUSTNING

Igår fick jag hem ett efterlängtat paket från Charlies!

Nämligen en airbag-väst från Free Jump. Dyr som satan, men säkerheten är viktig! Det blir snabbt ännu dyrare om man skadar sig och inte kan jobba eller får betala med hälsan som pris. Det är så jag rättfärdigat att betala över 7500 kronor för detta lilla stycke + tillbehör.

Jag red länge med traditionell säkerhetsväst när jag red ut och framförallt hoppade. Jag fortsatte att använda den ett bra tag även efter att jag fyllde 18 (det är ett krav för alla på hopptävling upp till 18 år). Jag hade en väldigt bra säkerhetsväst, men det gick ju inte att komma ifrån att det var bekvämare att rida utan. Dessutom nötte den på kavajerna som man betalat skjortan för. Så småningom fasades den ut.

När dessa airbag-västar dök upp på marknaden så blev jag genast sugen, men jag har inte kommit till skott förens nu.

Denna lilla rackare går inte att tvätta. Så nu gäller det att ta ordentligt med deodorant innan ridningen, haha. En annan nackdel är att den inte är lika smidig att använda på vintern eftersom att den ska bäras så nära kroppen som möjligt. Helst över en t-shirt eller en tunnare tjocktröja. Man ska inte bära jacka över eftersom att den blir ganska mycket större när den löser ut.

Jag kommer att fästa spännet till västen på min hoppsadel, det är den sadel som jag använder mest samt hoppar i. När jag rider i den sadeln så kommer jag att ha västen på mig. Jag hoppas att det dröjer länge tills jag ramlar av igen, hoppas då bara att det är i den sadeln jag sitter i när jag gör det, hehe. Det går att köpa fler fästen till västen om man vill kunna fästa den i flera sadlar. Även om det kan hända grejer när jag rider dressyr (olyckan kan ju vara framme närsomhelst) så är ändå tanken att använda den vid framförallt hoppning samt ridning av Lillan. Hon är lite mer spooky och kvick i sina reaktioner = större chans att jag druttar av, haha.

Publicerat iUtrustning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *