Hoppa till innehåll

ALLA TRE✅

Idag har alla tre hästar gått. Jag red Lillan & Ida. Mamma red Palle. Alla hästar var fina och duktiga!

Jag & Lillan rider nu pass på ca 3 km. Det innebär oftast att passet landar på 20 minuter. Utöver det skrittas hon fram och av i skogen för hand omkring 2-3 km totalt. Vi har ju tidigare ridit längre än så, men den här sommaren har ju tyvärr inneburit lite väl mycket vila, både frivillig och ofrivillig. Så vi är just nu under upptrappning.

Lillan gick superbra i traven idag. Stadig. Balanserad. Taktmässig. Så fin i sin överlinje och form. Passade på att väva in en bom också. Gav henne en paus efter mycket fint arbete. När jag tog tyglarna igen så blev hon lite stressad och spänd. Hon taggar igång och ”gör sig beredd” på att eventuellt galoppera. Jag tror att hon får lite adrenalin och så slår det liksom över. Hon blir spänd, känns lite otäck och det känns som att hon ska ge sig iväg. Började att rida massor av olika vägar i traven och efter bara några varv så spände hon av och kom tillbaka och gjorde traven riktigt bra igen. Valde att inte galoppera alls idag för att verkligen befästa rätt saker. Väldigt nöjd med att hon kom tillbaka till fokus och att hon visade en sådan kvalitet i traven. En form jag är genuint nöjd över och som jag tycker är riktigt bra för hennes ålder.

Ida och jag hoppade lite idag. Bara kryss. Mycket olika vägar och många varvbyten. Stod i lätt sits hela tiden. Fick en pangkänsla faktiskt. Hon var så jämn, balanserad och positiv. Det var enkelt att växla mellan de olika varven. Hon var kvar i rytmen oavsett om det var rakt eller böjt spår. Kändes riktigt bra och väldigt roligt. Ett sådant ridpass man blir lite extra glad över.

Ida på väg till ridbanan, hon var tredje och sista hästen ut idag.
Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *