Hoppa till innehåll

TISDAG

Som jag nämnde igår så blev det lite hoppning på kvällen. Både Palle & Ida var mycket fina! Mamma & Palle var riktiga stjärnor. De har knappt hoppat kombination i galopp eller jobbat med relaterade avstånd. Vi har fokuserat på ett lägre och balanserat tempo vilket varit gynnsamt för både Palle & mamma. Nu är allt tillräckligt bra för att tempot ska växlas upp till något som mer liknar banhoppningstempo. Det är en omställning eftersom att allt går betydligt snabbare. Det gäller att vara lite kvickare och ha ännu bättre tajming samtidigt som man inte får bli stressad. Första försöket red mamma 6 språng på linjen där det skulle vara 5 galoppsprång. Men efter det kirrade de 5 steg varenda gång. Och kombinationen gick som smort.

Palles gamla ”banhoppningstakter” kommer fram och han blir mer explosiv och ”på” i det högre tempot. Han blir inte het eller stressad, men han blir väldigt lyhörd och beredd på direktiv & hjälper från sin ryttare samtidigt som han kan ta lite mer egna intiativ om man inte berättar hur man vill ha det. Där gäller det att fortsätta att rida framåt samtidigt som man ibland får be honom att vänta. Mamma löste det himla fint. Det gick verkligen för jäkla bra!

Ida kändes också bra! Joggade fram lite lätt och sedan tog vi ett par språng som låg på ungefär 110cm. Hon var väldigt fin på hinder och harmonisk efter att ha varit lite stressad förra veckan. Möjligen att hon stod emot lite (dock inte på hinderna). Kan bero på värmen, hon blir väldigt varm eftersom att hon är så mörk. Jag har bokat in ett besök hos equiterapeut inom kort. Hon älskar att åka dit och går in i total avslappning🤎

Idag är det tisdag. Jag gick upp 03.45 och släppte ut hästarna. Sedan lade jag mig igen. Det har varit torrt länge nu och hovarna börjar bli torra samt spricka litegrann. Är en tidsfråga innan vi måste fixa till någon söm här & var. Det finns fortfarande lite dagg i gräset på morgonen, så för att ta vara på den så fick det bli ett riktigt tidigt utsläpp. Man får passa på när man inte jobbar under förmiddagen.

Idag har Palle & Ida skrittas i skogen. 65 minuter blev det. Mysig tur!

Jag & Ida i Vetlanda för ett litet tag sedan.
Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *