Hoppa till innehåll

PALLE; gårdagens tävling!

Igår åkte jag, Palle & mamma till Jönköping. Jag & Palle startade 90 & 100cm. Vår första hopptävling för i år. Det var lite nervöst faktiskt. Jag har inte ridit några relaterade avstånd på Palle i år och visste inte riktigt hur distanserna skulle kännas. Jag gillar att ha stenkoll.

I 90cm var Palle lite oengagerad. Vi rev ett hinder. En lugn och säker runda i övrigt. Direkt efter ritten ställde sig Palle och kissade. Och kissade. Och kissade. Han har aldrig ställt sig mitt på en tävlingsplats och kissat på det viset. Det kanske spelade in? När jag värmde upp honom till 100cm lite senare så kändes han som en ny häst. Framme, engagerad och riktigt fin!

Dags för analys från rundan i 100cm! Vi får en fin start på hinder nummer 1 & 2. Efter hinder nummer 2 så är det en båge ner till hinder nummer 3 med ett avstånd på 28 meter-ish. Det ska vara 7 galoppsprång, men jag red 8 galoppsprång på denna och även nästa båge. Hade behövt stå på lite mer i galoppen och hålla innerbåge för att få mina 7. Nöjd med mitt val, även om det idealiska är att rida på 7 galoppsprång.

Efter hinder nummer 3 så får jag hjärnsläpp och glömmer vart jag ska (😱). Därför blir vägen till hinder nummer 4 inte skitbra. Syns inte så tydligt på filmen dock. Jag visste inte vart jag skulle förens jag såg numret vid sidan av hindret, och då fick jag svänga snabbt. Så jäkla irriterande, men tur att det löste sig.

Sedan rider vi den andra bågen ner till oxern, nummer 5. Han hoppar den fint. Tycker att vi gör hinder nummer 6, kombinationen, och den avslutande linjen med 5 galoppsprång fint också.

Den svarta oxern på diagonalen är hinder nummer 9 och det första hindret i omhoppningen. Vinnaren och även den som kom 3:a gick innanför den blåvita oxern. Jag valde att gå utanför och försöka att ta ett framåtläge istället. Och det fick jag. Sedan följer två högersvängar. Alltså åt Palles blinda håll. Först det regnbågsfärgade räcket, sedan kombinationen. Tycker att vi gör båda svängarna riktigt bra. Efter kombinationen är det bara ett hinder kvar. Jag vet att jag ligger bra till, så jag bara vänder upp och hoppas på att få en distans som är ok. Ser ett framåtläge och ber Palle att kliva fram och ta det, det gör han såklart. I mål och in på en andraplats. Endast en halv sekund från vinnaren trots att vi gjorde ett annat vägval.

Prisutdelning.
😂😍
Fin rosett! Utöver det fick jag anmälningsavgiften tillbaka och hudvårdsprodukter.
Det var serum, sminkborttagning, ansiktsmask, multi balm (för läppar, händer, naglar) och någon kräm man kan ha både dag & natt. Från märket urban gloss.
Publicerat iHeart PaalTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *