Hoppa till innehåll

Dag: 6 oktober 2024

MÄRKESHETS

Lyssnade på en podd häromdagen där de tog upp det här med ”märkeshetsen” inom ridsporten. De ansåg att det var värre förr, och det kanske det var. Jag minns när bloggeriet var som störst. Då var inlägg som ”dagens outfit” i fina & dyra märken vardag. Dessa bloggare gick ofta all in på mässorna också, man dreglade ju nästan över inläggen där de visade upp all utrustning som de köpt.

Idag är det annorlunda. Bloggarna har tynat bort. Istället är det Instagram och TikTok. Våra toppryttare och influencers är ofta klädda från topp till tå i några av våra dyraste märken. Viktigt att komma ihåg är att dem ofta är sponsrade. Till och med jag fick en & annan pryl hemskickad till mig under den tid som min blogg var som störst.

Men en viktig faktor angående hur man upplever märkeshetsen (tror jag) är vilken ålder man är i. Jag tror att märkeshetsen är ungefär lika stor nu som då även om den förändrats litegrann, vi som blivit lite äldre kanske inte påverkas på samma sätt utav den längre och upplever då att den minskat . Eller vad tror ni?

Jag köper nästan allt begagnat. Jag lägger hellre mina pengar på att köpa träningar och åka på tävlingar än att ha det senaste i modet. Bra sadel och utrustning som är nödvändig prioriteras.

Det finns mycket snygg utrustning där ute, men inget är så snyggt som att ta väl hand om sin häst, utbilda den fint och rida med stil & klass.

Här är exempel på saker som jag fyndat genom åren:

Nästan alla bett jag har av dyrare märken är köpta på den begagnade marknaden. Har köpt bett av märken som Sprenger, Bomber, Fager, Beris och WTP. Sparat tusentals kronor på detta sätt.
På denna bild har Palle på sig benskydd från Veredus, köpte dem begagnade för typ 400 kronor. Tycker att de är jättebra benskydd, men jag skulle aldrig betala det pris som de kostar som nya (om jag inte hade ett gäng tusenlappar över då🤪). Kavajen är också begagnad, hjälmen likaså.
Ida i begagnat träns från PS of Sweden och ”flippanbett” från Beris.
Detta träns från Micklem är också begagnat!
En av mina mest använda kavajer som är från en second hand butik. Kostade nästan ingenting!
Begagnat täcke.
Begagnad jacka.
Ytterligare en begagnad jacka.
Ida i begagnat träns från Dyon & bett från sprenger. Jag har min begagnade kavaj på mig. Även hjälmen är begagnad. Hjälmarna jag köpt har varit i princip oanvända och självklart har ingen ramlat av med dem innan.
Lämna en kommentar