Hoppa till innehåll

TREDJE GÅNGEN

Lillan gjorde det i tisdags. Ida i onsdags. Och idag, torsdag, var det Palles tur att galoppera över bommar.

Fick till ett riktigt bra arbete på honom också. På Lillan är det balans, lugn & vänta som gäller. När hon är i balans så är hon också i en väldigt trevlig form automatiskt. Faktum är att allt känns väldigt lätt när vi hittar balansen.

Ida är ganska balanserad i sitt utgångsläge. På henne fokuserar jag på bärigheten, engagemang och genomsläppligheten i sidorna eftersom att hon lätt blir lite av en platt planka.

På Palle fokuserar jag på att han ska vara kvar i bärigheten och samtidigt gripa sig för ordentligt då han blir något kort i steget och inte riktigt är framme för skänkeln. Jag vill att han ska komma ut i sitt härliga steg utan att han går isär eller tappar lösgjordheten. Skulle han göra det så får jag själv backa lite. Men det gjorde han inte. Han var rund, kraftfull och vi hittade precis dit jag ville. Jag såg avstånden extremt bra på honom idag och kunde hålla ett jämnt tempo och komma ner eller mindre perfekt hela tiden. Väldigt go känsla.

Samma övning, men olika inverkan beroende på häst. Slutresultatet ska vara detsamma, men vägen dit ser olika ut beroende på hästarnas styrkor & svagheter.

Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *