Hoppa till innehåll

RIDPASSEN

Tänkte att jag skulle sammanfatta hästarnas vecka såhär långt:

Måndag: Jag red Lillan och mamma red Ida. Lillan hade ELD under hovarna🌋🔥 De har stått parkerade vid ensilagebalen i hagen. Extra stilla och fler kalorier i intag. Dålig kombo. Hon glömde väldigt mycket utav det vi tränat på. Full gas mot bommarna & hinderna. Ajabaja. Hon tog egna initiativ och väntade inte på instruktioner… Men höger varv funkade bra! Alltid något🤣 Eftersom att det varit ett problem det senaste så var det väldigt positivt. Lite av en lättnad också.

Mammas ridpass på Ida började bra. Mycket utav det som jag skapade på dressyrträningen tre dagar tidigare var kvar, Ida såg superfin ut. Men sedan gick det utför. Mamma ville nog lite för mycket. När hon vill lite för mycket så rider hon lite för mycket framåt/sätter för mycket tryck (tanken är ju god, men det går inte att rida med framåt än vad hästen kan bära upp). Ida tappar då lite av sin balans och bärighet. Då rinner det iväg. Hon måste då ta fler förhållningar med handen vilket inte är önskvärt. Ida kryper då ihop något och tappar ännu mer bärighet. Då blir hon också obekväm och ojämn i kontakten. Detta leder också till lite stress från hennes sida. Det blev svårt för mamma att bryta. Vi fick acceptera att mamma inte riktigt fick till det i måndags. När mamma längde ut tygeln och galopperade av såg Ida fin ut igen. Bra avslut, men synd att det blev så när Ida var så fin från början.

Tisdag: Jag skulle egentligen ha ridit mitt på dagen. Körde ”delad tur” i massagestudion, men jag var så sjukt trött så jag orkade faktiskt inte. Alla hästar vilade.

Onsdag: Mamma hoppade Palle och jag joggade Ida. Mamma & Palle hoppade fint. Mycket svängar, gymnastik och lösgörande stuk på övningen de fick göra. På slutet hittade de den perfekta galoppen där allt bara flöt. De kom perfekt på varenda hinder. Palle gick så väl genom kroppen och det var verkligen skitbra. Innan dess var det också bra, men mamma blev lite irriterad på sig själv för att hon inte såg avstånden bättre. Att se avstånd är något som kräver mycket träning, det är bara att hoppa vidare.

Ida kändes lite stel & obekväm, det hade ju regnat lite på dem i hagen tidigare under dagen. Spelade nog in. Men att få jogga runt i trav & galopp gjorde susen. Hon trivdes och kändes väldigt harmonisk efter att hon fått gå ett par varv. Ett bra pass inför träningen nästa dag.

Torsdag: Idag har jag blivit tränad av Ulla gånger två (Ida & Lillan) för tredje veckan i rad. Sex träningar på tre veckor, det har varit välbehövligt! Ida har varit jäkligt fin & duktig alla tre träningar. Lillan har det varit lite kämpigt med, men IDAG gav mycket utav det arbete vi gjort resultat. Underbart!

Om vi sammanfattar det hela hittills så har Palle gått ett ridpass denna vecka, Lillan har gått 2 ridpass, Ida 3 ridpass.

Imorgon är det fredag. Jag kommer att jobba i princip hela dagen och det ser ut att bli skitväder. Troligtvis vila för samtliga hästar.

I helgen satsar vi på att samtliga hästar ska gå minst ett till ridpass. Vissa veckor hinner man mindre, detta är en sådan vecka. Blir lätt så framåt höst & vinter, men det gör inget. Uteritterna har vi satt på paus. Sjukt mycket älgflugor. Däremot så har de skrittat fram & av på grusvägarna i 2 kilometer före & efter varje ridpass denna vecka. Och så går de ju en STOOOOR hage, så det är inget som jag har dåligt samvete över.

Jag & Lillan framför Ullas vakande ögon.
Publicerat iAllmäntHållidejHeart PaalKällhults SpotlessTräningar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *