Hoppa till innehåll

Dag: 15 september 2024

FELFRITT!

Efter att jag ridit ida igår så anmälde jag oss till en 120-klass idag. Valet föll på att anmäla till en avd. B eftersom att jag & Ida inte startat 120cm sedan slutet av juni. Nästan 3 månader sedan alltså. På dessa 3 månader har jag varit i USA, dessutom klämde vi nyss in en liten ofrivillig vila. Vi är inte så pass igång att vi kan utmana särskilt mycket i en omhoppning. Dagens start var ren träning!

Ida kändes väldigt fin från början. Hade en toppenkänsla faktiskt. Inne på banan likaså. Banan var härlig och välbyggd, men helt klart lite att bita i. Jag var tvungen att fundera något varv extra kring hur jag skulle planera min ritt. Det var 12 hinder, 14 språng. Jag & Ida tog ett par språng på 120cm förra veckan, det kändes lite tungt. Idag flög hon lätt över hinderna. Hon var balanserad, framme, engagerad, glad & fokuserad. Skitfin, och som rubriken lyder så resulterade det i en felfri ritt!

🌟
Ida har fått en egen vägg. Rosett nummer 48 håvade hon in idag. Nästan hälften av dessa rosetter kommer från flerfria ritter och placeringar i 120-125cm😃
Lämna en kommentar

FIIIIN!💫

Lillan var superfin under gårdagens ridpass. Det är ingen slump att passet innan detta var en dressyrträning för Ulla. Det är otroligt vilken skillnad det kan göra.

Lillan var stressad och jäktig förra gången vi hoppade, det kändes svårt. Men igår satt allt igen. Hon kom tillbaka till det lugn som vi annars har hittat och haft under flera av de ridpass som vi haft med bommar & små hinder under den senaste tiden. Så himla skönt! Igår hoppade vi dessutom studs för allra första gången. Ganska kul verkade Lillan tycka😃

Ni som känner mig vet hur ALLERGISK jag är mot hästar som springer i obalans och stress mot hinderna. Det leder bara till problem förr eller senare, dessutom är det en obehaglig situation för hästen. Steg 1 är hästen SKA vara avspänd och ha förtroende för mig & uppgiften. Om hästen inte har det så kan den inte använda sin kropp rätt. Och använder den inte sin kropp rätt så tränar jag den till att göra fel. Så enkelt är det.

Hursomhelst. Det var så roligt att steg 1 faktiskt funkade igår. Att Lillan kändes glad, lugn och självklar. Dessutom första gången över denna typ utav serien och första gången över studs. Heja oss!

Lämna en kommentar