Hoppa till innehåll

KÄNNS SOM SÖNDAG

Jag har hunnit med en hel del fredag och lördag (igår och idag alltså), så pass mycket att jag trott att det varit söndag flera gånger idag, haha!

I fredags jobbade jag och det var SÅ fint när jag gick till jobbet. Vi har (som de flesta andra) haft en otroligt varm start på september. Det såg så speciellt ut med löven som börjat bli gula och falla ned samtidigt som blommorna såg så somriga ut. De var verkligen i full blom. En fin mix av höst & sommar. Snart ett minne blott. Jag var tvungen att ta några bilder.

Påväg till jobbet i fredags.

I fredags kväll åkte jag & Zacke till Jönköping och lyssnade på två band som spelade hardcore punk. Vi har lyssnat på en hel del på vanlig punk, men inte på hardcore punk egentligen. Och vi har aldrig gått på sådana spelningar. Så det var en ny upplevelse. Bara toaletten var en ny upplevelse, haha. Här kommer en bild på den:

Det stod roliga saker i toaletten också, ångrar att jag inte tog kort på det. Men i stunden kändes det konstigt att ta kort i en toalett, haha.

Det blev en ganska sen kväll i Jönköping trots att vi skippade det sista bandet. Sedan var det tidigt upp idag för att åka på tävling med mamma & Palle! Ni vet ju redan hur det gick. Annars får ni scrolla ned till inlägget under detta!

Vi firade med lite fika idag innan vi åkte hem.

Efter tävlingen tog vi en liten matpaus. Sedan mockade vi boxarna & förberedde inför kvällen. Sedan red mamma Ida, jag red Lillan. Jag & Lillan försökte oss på lite hoppning igen, men det var svårt alltså. Hon vill så gärna lösa allt med fart och går iväg för mycket på hinderna. Självklart är det inget som hon ”vill” i den bemärkelsen, det beror såklart på att hon inte riktigt förstår, orkar och får ett litet påslag av stress. Vi får kämpa vidare. Jag har nog aldrig haft en häst som haft så svårt för saker som Lillan haft & har, men vi blir bättre hela tiden. Alla hästar kan inte vara talangfulla och ha det lätt från början. Fortsätter vi i den utvecklingskurva som vi haft de senaste veckorna (hoppashoppas) kanske det faktiskt liknar något om ett tag. Lillan och vi som ekipage har givetvis flera styrkor också. Delar av vårat markarbete börjat hålla ganska fin klass, dessutom verkar hon inte särskilt ”tittig” på hinder även om vi inte utforskat det särskilt mycket. Hon har varit väldigt rolig att rida det senaste. Jag upplever också att hon tycker att det är roligare. Det är liksom inga frågetecken från hennes sida. Som 4-åring kunde hon sparka mot skänkeln och ibland vägra att gå fram, det var enstaka gånger, men ändå. Det har hon inte gjort sedan hon var just 4 år. Hon tuffar glatt på och visar att hon vill vara med på ett helt annat sätt, vårat partnerskap har vuxit mil under de senaste veckorna.

Jag & Lillan idag.
Mamma & Ida.

Eter ridningen var det dags att ta tag i ridbanan. Vi sladdade och byggde om. Den här gången blev det en liten gymnastikbana med studs på flera ställen. Om allt går enligt plan så är tanken att hålla i träning samt att hoppa Ida imorgon. Skönt att ha banan fixad och iordning inför det.

Det var lite om min fredag & lördag det. Hoppas att ni haft det minst lika bra som jag. Hörs snart igen!

Publicerat iAllmäntKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *