Hoppa till innehåll

DEBUT!

Idag har mamma & Palle debuterat 80cm! Felfritt dessutom. Vi är båda så himla nöjda!

Vår framridning och framhoppning idag blev faktiskt något kort. Så vi fick lite ”köra på” för att hinna få allting gjort. Såg till att ta ut mamma från framhoppningen ca 3-4 minuter innan hon skulle in på banan. Så att hon fick andas ut, samla sig och gå igenom banan en sista gång. Det är extra viktigt när man fått sno på lite innan tycker jag.

Sista instruktionen från mig var: ”Om det känns bra, våga att gå upp till tävlingstempo. Om inte, ta det i din takt”.

Jag tycker att mamma valde en väldigt bra galopp. De får ett fint språng på första hindret och sedan är de iväg. Första linjen rider de på 9 galoppsprång (mellan hinder 3 & 4), det skulle vara 8 egentligen. Mamma har inte tränat så mycket på relaterade avstånd än, och inte att räkna heller. Men här räknade hon och var medveten om att hon gick på ett extra. Det tycker jag var bra. Jag vill inte att hon ska forcera på slutet av linjen bara för att hon ”ska” ha ett visst antal steg. Speciellt inte i detta skede på en distans och höjd som denna. Nästa linje däremot. Där red de på 7 galoppsprång vilket var helt rätt!

Hon låg lite stort på något hinder, nära på ett annat. Och det är så det är att hoppa. Speciellt när man är orutinerad. Viktigast är att hon och Palle ”jobbar för samma distans” och är överens om när de ska hoppa. Och det var de verkligen. Det var ingen som blev förvånad, tillsammans hade de koll på läget och löste enkelt det som kom i deras väg. Så bra!!!

🌟
Publicerat iHeart PaalTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *