Hoppa till innehåll

Dag: 25 augusti 2024

LILLAN; dagens ridpass!

Idag joggades Lillan. Lite kort i rocken efter gårdagens förträffliga ridpass. Dessutom ordentligt med blåst och lite regn när vi skulle rida. Busväder!

En gnutta trött idag och ville springa på lite. Hon orkade inte riktigt bära upp sin kropp och dök ner lite i handen. En kort ridpass fick duga (det var också tanken från början). Ändå flera väldigt fina sekvenser, kändes dessutom som att hon uppskattade att få galoppera runt när hon kommit igång lite i kroppen. 

För ett halvår sedan hade jag avstått ett ridpass i dagens väder eftersom att det ledde till lite ”för mycket i hennes huvud” som jag var osäker på hur jag skulle hantera. Hon har trots lite för mycket vila denna sommar gjort stora framsteg både fysiskt & psykiskt. Känns som att vårat partnerskap börjar att växa fram på riktigt nu. Ni vet när man börjar kommunicera med varandra och inte bara pratar förbi varandra. 

Hon är lite ovårdad just nu🙈 Manen har fått växa fritt. Känns onödigt att fixa till. Skyddar ju mot insekter och hon går ju ute väldigt mycket. Vi får snygga till henne lite senare i höst istället.
Duktig tjej💖
Lämna en kommentar

”HAN/HON HAR INTE ONT”

Det är inte helt sällan man läser eller hör uttrycket ”han/hon är vetcheckad och vi hittade inget, så han/hon har inte ont utan det sitter i huvudet” eller uttryck som liknar detta. Särskilt vanligt är det i annonser där de säljer så kallade projekt.

Jag har alltid stört mig på detta. Jag tycker att det är ett förlegat uttryck. Bara för att man inte hittar något på en vetcheck så betyder inte det att hästen INTE har ont. Samma sak om man hittar något. Faktum är att man hittar grejer på oss alla, både människor & hästar. Vissa av dessa fynd har betydelse, andra har inte det. Vad som har betydelse och inte kan vara mycket svårt att avgöra. Det kan finnas många orsaker till hästen gör som den gör, det behöver inte vara för att den har ont, men att avfärda smärta som ett skäl bara för att man inte hittar något är både fel och dumt tycker jag.

Oavsett varför hästen uppvisar konfliktbeteenden så försöker den att säga dig något. Våga lyssna🙏

2 kommentarer