Hoppa till innehåll

Dag: 21 augusti 2024

PALLE; gårdagens hoppning!

Igår kväll hoppade jag Palle. Jag har endast hoppat Palle 2-3 gånger innan i år. Vi skulle ju tävlat för ett par veckor sedan, då fick vi tyvärr avanmäla. Nu har jag anmält till en ny tävling. Hoppas allt går i lås denna gång✊

Med det sagt så behöver vi träna lite inför det, men jag behöver också ”rida till” honom lite (dåligt uttryck, men ni fattar) eftersom att jag inte ridit honom regelbundet sedan i våras när vi red dressyrtävlingarna.

Själva hoppningen kändes bra. Lite ovant. Men det kändes väldigt enkelt. Kunde hålla ett väldigt jämt tempo och låta honom jobba med hinderna på ett fint sätt. Kändes väldigt liksidig.

Jag lade också lite energi på att jobba med hans galopp. Där har mamma haft lite problem. Han har blivit lite tjock och tappat lite bärighet, spänst och styrka. Jag tycker att jag fick till det riktigt bra, men det kom verkligen inte gratis. Jag fick verkligen rida för det, samtidigt så får man absolut INTE ta åt sig handen. Han behöver inget som hämmar honom.

Är man där och nappar för att ”fixa till” eftersom att man känner att det brister i lösgjordhet & bärighet så kryper han ihop direkt. Han stöter snarare i bakben än fjädrar. Han behöver ett väl avvägt tempo och sedan mycket uppmuntran. Mycket ben och hjälp för att hitta det optimala arbetet utan att man själv blir forcerad och kniper sig fast. Inte helt lätt, men det var skönt att känna att vi hittade mer utav det jag ville ha ganska snabbt.

Lämna en kommentar