Hoppa till innehåll

Dag: 4 augusti 2024

OS I DRESSYR

Idag har jag och mamma skrittat ut på Palle & Ida, ca 65 minuter. Väldigt härligt!

Efter det kollade jag på OS i dressyr. Fanns mycket att gilla och inspireras av hos flera ekipage. Dock förundras jag över att korrekthet, fin form & kontakt samt harmoni inte belönas med MER poäng. Det är också väldigt tydligt att vissa slipper undan större poängavdrag trots en gapande mun, dålig övergång eller en tight form på grund av att hästen är flashig eller att ryttaren är populär just nu. Ajabaja domare!

Även om jag precis var lite negativ så tycker jag mig se en positiv utveckling i dressyren vilket känns roligt, det är också väldigt välbehövligt enligt mig. Hoppas att det fortsätter så🙏

En bild på utbildningsskalan. Som ni ser är takt, lösgjordhet och kontakt grunden. När dessa brister så måste det synas mer i poängen eftersom att det är så det är tänkt och också står i regelverket.

Lämna en kommentar

RÄFSAT HÖ!

Mamma har varit lite extra duktig i år och slagit lite hö här & var som vi ger till hästarna. De äter ju nästan bara gräs, men de får alltid lite hö när de kommer in på kvällen så att de har något att tugga på under natten.

Igår passade jag på att ta några bilder och hjälpa till litegrann när en del utav det hö som mamma slagit skulle räfsas upp och köras till stallet. Här kommer dem:

Idun höll koll på oss!
En väldigt fin sommarkväll. Blev tyvärr några myggbett rikare.
Lämna en kommentar