Hoppa till innehåll

Dag: 1 augusti 2024

UPDATE

Tänkte att jag skulle uppdatera er litegrann om vad som hänt idag och vad planen är framöver.

Idag började jag min dag med att knåda!💆‍♀️ Sedan åkte jag hem och red Ida. Vi galopperade på fälten! Lite konditionsträning helt enkelt. Jag har spanat in en tävling om ca 2 veckor som jag helt klart kan tänka mig. Dags att få igång oss båda så att vi förhoppningsvis är redo tills dess. Jag har också bokat in oss på hoppträning nästa vecka! *Peppar peppar* så har det ändå känts okej att rida och massera med min knasiga axel. Hoppas det fortsätter så🙏 Efter det så höll jag i en träning här hemma, väldigt roligt!

Imorgon kommer hovis under förmiddagen. Efter det planerar jag att åtminstone två av hästarna ska ridas. Tanken är att hoppa/rida bommar på både Ida & Lillan någon gång under helgen. Palle ska joggas. Han har fått ta det lite lugnt eftersom att jag inte tyckte att han var riktigt 100. Mamma joggade honom i tisdags, då så allt tipptopp ut. Förhoppningsvis fortsätter det så.

Juste. Imorse uppvisade Idun en kraftig hälta i ett bakben. Ville bitvis inte ens stödja på benet. Vi hittade ett skärsår i tassen. Inte särskilt djupt, men tillräckligt stort för att göra ganska ont. Hon har nästan bara varit inne idag för att inte slita på såret. Hon har varit lugn och sovit hela dagen. Blir eventuellt en liten tur med bilen i kväll för att hon ska få se lite annat och få en aktivitet. Hon älskar att åka bil!

Har ni kollat på OS förresten? Jag har inte hunnit se så mycket. Varit fullt upp med jobb, hästar & hund. Stor tumme upp till expertkommentator Mats som kommenterar dressyren. Mats har tidigare tävlat Grand Prix-dressyr och jobbade under många år som elitsamordnare för dressyren på Svenska Ridsportförbundet. Han är utbildad fyrstjärnig internationell domare i dressyr och är känd av ridsportpubliken som speakerrösten under Sweden International Horse Shows dressyrklasser. Det var lärorikt och intressant att höra hans kommentarer. Vilket lyft! Dessutom var det fin kemi mellan han och den andra kommentatorn Henrik.

2 kommentarer

AXELSKADA?

Jag har dragit på mig vad jag tror är en axelskada. Jag har inte gjort några tester för att ringa in exakt vad det är. Det spelar faktiskt inte särskilt stor roll enligt mig. Åtminstone inte i detta skedet. Vägen framåt och principen/tänket efter en skada är ofta detsamma.

Det skulle till exempel kunna vara slemsäcksinflammation, impingement, tendions, supraspinatustendinit, infraspinatustendinit, AC-leden eller något annat. Det finns många saker som kan drabba axeln. Jag har dock mina misstankar om vad det skulle kunna vara eftersom att jag lagt märke till vilka funktioner som irriterar axeln mer än andra.

Så vad gör jag nu då? Jo, jag undviker tunga lyft i axelnivå och andra rörelser som provocerar axeln onödigt mycket. Jag försöker också att inte ligga på den skadade axeln. Små rörelser och enkel cirkulationsträning är dock bara bra. Så är det oavsett skada i regel. I takt med att det förhoppningsvis blir bättre så får jag successivt utöka min belastning av axeln och träna upp vävnadens tolerans igen. Det gör ingenting att det gör lite ont när jag utmanar axeln, men jag ska hålla mig inom ramen för vad kroppen anser vara okej för att inte förvärra skadan.

Lite tradigt såklart, men jag försöker att tänka positivt. Påminner mig själv om att kroppen VILL läka. Förhoppningsvis är jag snart back on track igen!

Lämna en kommentar