Hoppa till innehåll

Dag: 28 juli 2024

HELGEN

Efter jobb och ridning i fredags så gav sig jag, Zacke och Idun ut på kantarell-jakt. Vi hittade en hel del, så pass mycket att det tog minst en timme för oss båda att hjälpas åt med rensningen. Men det har i sin tur räckt till pålägg för många mackor under helgen.

Hej & hå, kämpa på, haha.
Fin skymning i fredags.

I lördags red mamma Ida och jag red Lillan. Mamma har inte ridit Ida så mycket och enligt mamma så har det inte alltid gått så bra. Men nu har Ida kommit längre i sin utbildning och mamma har utvecklats mycket genom att rida Palle betydligt mer. Det gick riktigt bra för dem igen!

Lillan har ju (tyvärr) gått mindre än tänkt i sommar. Hon vilade i fyra veckor pga en hälta. Sedan hann jag rida sju ridpass, och det var ju sju ganska lugna och lite inkännande ridpass för att känna att allt var 100% igen. Sedan for jag till USA och då blev det ju vila i fyra veckor till. Igår var första gången som vi jobbade lite mer ordentligt i galopp igen, vi vävde dessutom in bommar i galoppen som gick riktigt bra. Passet innan det här så berättade jag att hon var lite spänd och jag valde att inte galoppera alls. Igår var hon lugn som en filbunke och hade fullt fokus på det vi skulle göra. Väldigt roligt. Hon är så känslig, ambitiös och rolig att rida när vi får allting på plats.

Ful bild, har tyvärr inget roligare att bjuda på.

Under lördag kväll blev det också ett träningspass för min egen del. Jag har ju vilat från träning, masserande och ridning under ungefär fyra veckor. Hästarna känns fina och peppade. Jag känner mig trött och svag, haha. Jag är nog snart tillbaka, men det har varit mycket träningsvärk, både från träning och ridning. Jag tror inte att jag vilat från ridning i fyra veckor i hela mitt liv.

Söndagen (idag alltså) började med att jag red en ungponny. Andra gången som jag rider den. Gick mycket bra. En väldigt trevlig ponny, men lite grön (som de till viss del bör vara vid den åldern). Så vi jobbar med att skapa ett bättre arbete genom kroppen ihop med balans & rytm. Jag red den över galoppbommar idag, där är tanken att hon ska lära sig att vara kvar i balans och kunna ta sig an bommarna på ett bra sätt. Hon är väldigt känslig i munnen så det gäller att jag håller tungan rätt i mun och är väldigt pålitlig & trygg i min hand så att hon vågar att möta den. Hon har stora gångarter och har lätt för att skjuta på, vi behöver skapa lite mer bärighet och styrka att hålla ihop kroppen.

Efter det så hade jag & mamma egentligen tänkt att rida, men vi hade en del stallgöra + stallstäd att ta tag i så vi prioriterade att få det gjort.

Nu är klockan strax efter 15:00 och jag har precis kommit in från stallet. Försöker att kolla på OS i Fälttävlan men just nu laggar HBO… Så tradigt.

Lämna en kommentar