Hoppa till innehåll

Dag: 27 juli 2024

TANKAR

Jag har läst lite kommentarer angående ”pisk-skandalen” och jag måste säga att jag blir förbluffad när jag läser bland kommentarerna.

Innan jag berättar vad jag anser om kommentarerna så måste jag säga att jag blev så besviken när jag såg filmen. Innan jag såg filmen så tänkte jag att det kunde vara ”ett misstag” som fastnat på film, vilket de flesta av oss någon gång gjort, speciellt innan man visste bättre. Men filmen visar inget misstag, det visar en grym behandling av hästen. Utöver att skada och stressa hästen så är det ju en potentiellt farlig situation. Dessutom var det inte särskilt länge sedan. Jag har tidigare sett upp till ”C” och tyckt att hon varit ett mycket gott exempel. Men icke. Så himla dåligt.

Nu till kommentarerna.

Många klagar på att anmälan kommit in för sent och att det finns en baktanke med den. Att bråka och spekulera kring det är ju bara slöseri med tid och tar fokus från det som spelar roll. Det som spelar roll är behandlingen av hästen. Eller? Vissa verkar tycka att det är sekundärt, det tycker jag är märkligt.

Dessutom är det riktigt hård stämning i kommentarsfälten. Sorgligt att läsa.

Andra kommentarer som förbluffar mig är de som kommenterar i stil med: ”Vad har hänt med vår sport?”. Då undrar jag om de levt under en sten? Och jag menar absolut inte att vara spydig när jag skriver så. Jag undrar genuint, haha. Jag tror inte att det var bättre förr. Förändringarnas vindar blåser och nästa generation kommer att vara bättre. Nu uppdagas det som tyvärr alltid funnits. Det är jag övertygad om. Vi utvecklas, det är det som jag anser händer. Precis som att det exempelvis inte längre är tillåtet att slå barn i skolan eller i hemmet så tycker vi inte heller att det är okej att göra så mot våra djur.

Det var mina tankar om det hela. Ta hand om varandra där ute💌

Lämna en kommentar