Hoppa till innehåll

BRA RIDPASS!

Igår jobbade jag inne i massagesalongen under dagen, sedan hann jag & mamma städa i stallet litegrann innan det var dags för mig att hålla i träning här hemma under eftermiddag/kväll. Mycket roligt!

Idag körde jag ett kortare arbetspass under morgonen, sedan åkte jag hem och red Ida samt mockade, fixade foder och så vidare. Ida och jag arbetade på samma sak som min elev fick göra på sin ponny igår. Det vill säga en liten bombana där fokus ligger på att öva rytm och balans i både trav & galopp.

Balans är A & O när det kommer till ridning och hoppning enligt mig. En balanserad häst kan hålla en jämn rytm och bära upp sin kropp oavsett om den hoppat ett hinder, svänger eller springer rakt fram. Att hästen kan bära upp sin kropp är en förutsättning för att kunna reglera den. När hästen är tillräckligt balanserad och kan hålla en jämn rytm så underlättar det också avståndsbedömningen för ryttaren väldigt mycket. En häst som är i balans och vältränad har också lättare för att göra ett bra språng om den skulle komma lite nära eller långt ifrån hindret.

Det är ett arbete som aldrig blir färdigt, det är en pågående process som måste underhållas och utvecklas hela tiden. Ida överraskade mig idag genom att göra det riktigt bra. Hon gjorde mig så glad, känslan var verkligen toppen och vårt samarbete kändes superbra.

Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *