Hoppa till innehåll

Dag: 22 juli 2024

NIAGARAFALLEN

Vår tredje utflykt i USA blev Niagarafallen.

Niagarafallen har en fallhöjd på cirka 54 meter och hör inte till världens högsta vattenfall, men de är breda och har en extremt hög vattengenomströmning. Tillsammans har de den högsta flödeshastigheten för vattenfall i hela världen, vilket såklart är en stor anledning till att de är så mäktiga och populära att besöka. Det strömmar 2,8 miljoner liter vatten över kanten varje sekund och här känner man verkligen vattnets kraft. Jag tyckte faktiskt att det var häftigast att se floden innan den åkte ned för själva fallet. Man kunde verkligen se vattnet rasa mot kanten med en otrolig kraft.

Ett häftigt ställe att besöka, men ändå hamnar det ganska långt ner på min topplista under denna resa.

Byggnaderna ni ser i bakgrunden är Kanada.
Här är vi på båten ”Maid of the mist”. Blött!!!
Det var så blött, så det gick i stort sett inte att få några bra bilder från båten. Faktum är att man kan se ”the mist” ligga över staden långt innan man är framme vid destinationen. Vi kollade på vattenfallen från den amerikanska sidan, men det ska vara finare från Kanada. Vi hade behövt tillstånd för att åka över till Kanada vilket gjorde att vi nöjde oss med att se fallen från den amerikanska sidan.
Lämna en kommentar

MÅNDAG?

Visst är det måndag? Haha. Jag kan inte påstå att jag haft/har någon större jetlag. Men jag är fortfarande trött och missar på enkla saker. Skulle t.ex. köpa lucern efter jobbet idag, men kom hem med kraft grov. Gör minst en sådan sak om dagen.

Hur som helst. Idag började jag att jobba igen. Eller jag smygstartade ju i fredags när jag red en jobbhäst. Men nu är jag igång på riktigt. Jag har varit ledig i ca 3,5 vecka. Men det känns längre. Känns som att jag inte jobbat på evigheter. Jag var i lokalen mellan 08:00-14:00 idag. Efter det så åkte jag till Granngården och köpte hästfoder. Sen åkte jag hem, åt en sen lunch samt la en beställning relaterat till jobbet.

Ca 15:15 så åkte jag upp till hästarna. Mockade och förberedde inför kvällen. Kom precis tillbaka från hästarna, klockan är i skrivande stund 16:10. Om en liten stund så ska jag skjutsa på mamma & pappa. Sedan ska jag handla. Efter det ska jag chilla. Möjligen fixa med någon liten jobbgrej och kanske packa upp lite mer ur resväskan (inte hunnit klart med det än), men inga större ansträngningar.

Hoppas att ni haft en fin start på veckan, hörs snart igen!

Gammal bild på mig & Ida. Hon är 3 år här.
Lämna en kommentar